top of page
Search

3 savjeta za uspješno fotografiranje brenda

Nije portret niti proizvod, no uključuje ljude i predmete?

U ovom članku saznat ćeš tri važna savjeta koji će ti pomoći da vizualno udahneš život u brend koji fotkaš.Kao fotografi, najčešće odrađujemo više uloga, a jedna od njih je stvaranje sadržaja za brendove. U radu s brendovima ključne su dvije stvari:

  1. razumjeti njihov jedinstven način prodaje

  2. iskomunicirati ga

Brendovi koji se ističu autentičnošću i originalnošću, bit će uspješniji u oglašavanju svoje usluge iz čistog razloga što na pozitivan način "iskaču iz paštete".

Međutim, imati samo jedinstven način prodaje danas više nije dovoljno, ovdje mi fotografi i videografi ulazimo u priču.


Kod fotografiranja brenda, tj. vizualnog brendinga, zadaća je fotografa razumjeti tu spomenutu jedinstvenu poruku koja čini brend autentičnim i izdvaja ga iz mase te prenjeti ju kroz fotografiju. Uspješno odrađeno stvorit će prostor za privlačenje ciljane publike.

Naša je zadaća razumjeti poruku koju se želi prenijeti i na kreativan ju način iskomunicirati kroz rad (fotografije i videouratke).


Okej, sada kada smo ustanovili što je neizbježno za razumjeti kod brenda s kojim surađujemo, ovdje su 3 savjeta za uspješno fotografiranje brenda.


1. Razumjeti što publika želi


Potrebno je razmišljati izvan okvira brenda i razumjeti širu publiku. Što publika želi? Koja vrsta vizualnih medija ju najviše privlači? Kako publika želi da joj se brend obraća?

Naracija kroz kontekst putem vizualne prezentacije, osobna iskustva i osvrti neizostavni su alati za mjerenje ove stavke.2. Fotografirati s namjerom da daješ publici ono što želi vidjeti


Dat ću vam primjer. Trenutno ste šira publika i želite si priuštiti opuštajuću masažu. Niste baš upućeni u tržište cijena i usluga pa tražite po osjećaju, tražite što će vas privući i dobiti na prvu. Prije nego odlučite platiti uslugu, htjet ćete vidjeti prostor u kojem se radi.

Je li taj prostor vizualno ugodan, kakvu 'vibru' daje? Obična fotka stola za masažu skinuta sa stocka won't do the job. Bezlična je i neoriginalna. Brendovi koji se ističu autentičnošću uspješniji su u promidžbi.3. Predstaviti fotografije/videouratke tako da potakne publiku na sudjelovanje


Kada je u pitanju stvaranje digitalnog sadržaja za proizvod ili uslugu XY brenda važno je razlučiti koji sadržaj bolje prolazi ovisno o platformi za koju je sadržaj namijenjen. Primjerice, na TV-u najbolje prolaze emocionalno dirljive ili humoristične reklame. Na društvenim mrežama kraći su videi djelotvorniji jer današnja publika ima ograničenu koncentraciju. Jedna je sekunda dovoljna da se izgubi pažnja i nastavi scrollati dalje.

ZAKLJUČAK

Kod fotografiranja usluge brenda nužno je razmišljati o prezentaciji koja će emocionalno rezonirati s publikom. Brend koji već ima stalnu publiku znat će na koji sadržaj publika najbolje reagira, a na nama je da pomognemo u realizaciji.

0 comments

Comments


bottom of page